Cheesecake

Pokaždý, když slyším tohle slovo, vzpomenu si na ty vtípečky o tom, jak to lidi z Prostřena vyslovovali. Ale to je z jiného soudku.
Vlastně to dnes bude o tom, že jsem začala péct. Teda pekla jsem vždycky, a moc ráda. Ale je to přecijen plno práce a jak šel čas, tak jsem se moc nesnažila. Jenže teď jsem si řekla, že bych fakt ráda zase dělala tyhle dobrůtky a hezky je zdobila a dělala radost i ostatním. No a k tomu se přidává fakt, že můj přítel začal jezdit na vejšku a on nikdy moc nejí. Nevim proč, já jídlo miluju ... On teda taky, ale prý na to zapomene a takový ty kecičky, stejně vím, že je jen línej vařit. Jenže pak má druhej svět, ve kterým je zas hrozně protivnej, když nejí. Tak jsem mu slíbila, že mu budu na tu vejšku sem tam něco péct.


Začala jsem teda tímhle úžasným cheesecakem. A ne jen on ale i rodina vypadala spokojeně. Jo a taky, hned zmizel.
Co budeme potřebovat ?
- sušenky, bebe a nebo klidně oreo sušenky, to je taky super.
- máslo
- vejce
- mascarpone
- žervé ( není nutné )
- moučkový cukr
- citrón

1) Rozmačkáme sušenky, a spojíme pomocí mixéru se 100g másla. Poté je napěchujeme do formy, kterou vyložíme pečícím papírem. A dáme péct na 10minut při 180stupních.

2) Smícháme 100g moučkového cukru, 3 vejce, 500g mascarpone a 100g žervé ( já udělala mix ale můžete použít jen jedno z toho, hlavní je aby to dalo 600g ) a nakonec šťávu z půlky citrónu. Po smíchání vylijeme na korpus z prvního kroku a dáme péct na půl hodiny.

3) Vyndáme z troby, nedivte se, že má dort trochu pudinkovou konzistenci, to se po vychladnutí opravdu změní. Pak už jen můžete doplnit ovocem nebo čokoládou.

Doufám, že si pochutnáte, a budu moc ráda, když mi třeba na instagram přidáte fotku, pokud zkusíte doma upéct podle mého receptíku, pod hashtagem #Shycake. Sledujte také můj blog, protože plánuji péct dál.



25 komentářů:

  1. To vypadá naprosto úžasně!!! Těším se na další recepty! :)
    Můj blog: Veronique beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, to je nádhera. Schovej mi prosím jeden kousek.

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  3. Cheesecake jsem zatím nikdy ani nejedla, ani nezkoušela udělat sama, ale ráda bych :) Vypadá nádherně! :) Jsi moc šikovná.


    BLOG: Kosmetická taštička ♥ SOUTĚŽÍME

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tak to vypadá naprosto dokonale :)

    OdpovědětVymazat
  5. ako to vyslovovali? :)))

    Pozyvam na luxusnu giveaway o Rowenta kulmu a DOVE vlasovy balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera!!
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  7. Musí to být fakt dobré, hned na to mám chut o.O
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  8. Slavný chésecaké neboli číšský dort.. ;D na Prostřeno se nedá zapomenout. Každopádně ten tvůj vypadá fakt lahodně! A ikdyž to ovoce asi nebude v tuhle dobu natrhaný ze zahrádky, vypadá čerstvý a svěží. Jen se zakousnout :))
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten vypadá vážně skvěle! A postup receptu není těžký :) Já jsem jej poprvé pekla v Anglii jako au-pair, ale ještě v jednodušší verzi. Nicméně tento vypadá chutněji :D

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá krásně! :)

    www.veass.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat