Šetřit na kosmetice ? Ano, či ne ?

Šetřit na kosmetice ? Ano, či ne ?
Poslední dobou se často setkávám s touto otázkou, vyplatí se šetřit na kosmetice ?
Po dlouhém přemýšlení jsem zjistila, že nelze odpovědět ani černě ani bíle.
Sama vlastním kousky, které jsou drahé ( možná někdy až moc ) a ty, které jsou levné.
Platíte za značku ?
Na tohle zkrátka není přímá odpověď …
Existuje drahá kosmetika a předražená kosmetika. Pokud je kosmetika drahá pak platíme za kvalitu. Opravdu se najde rozdíl mezi make-upem za 70kč a tím za 300Kč. Ale pokud je kosmetika předražená pak už opravdu platíme nejen za kvalitu ale i za značku.
Je tedy make-up z pár korun nekvalitní ?
To tedy vůbec. Při mém velkém zjišťování, jsem došla k závěru, že každý drahý produkt má svého levného kamaráda. A opravdu to tak je, vše drahé lze nahradit něčím levnějším. ( často rozdíly mezi nimi zjistíte až po delším používání ) Ale záleží jen na citlivosti vaší pleti, jestli vám na tu levnou variantu nalétne. Někdo totiž opravdu potřebuje drahý make-up, který je k pleti šetrnější.
Co, když si drahý make-up nemohu dovolit?
Do vaší pleti by jste investovat měli, zvlášť pokud si to od vás vyžádá. Ale opět platí, není všechno zlato co se třpytí a tak je možné že vám bude víc vyhovovat i něco za pár korun. Proto nevěšte hlavu a zkoušejte a zkoušejte.
Na ty nejlepší kousky, si ale našetřit zkuste. Uvidíte, že vám nakonec vydrží dlouho a investice se vyplatí víc, než kupovat každý měsíc levnější varianty znova.
Jaký je tedy závěr ?
Pokud máte citlivou pleť pak opravdu budete muset investovat. Klíčem k této odpovědi je ale vaše vlastní zkušenost. Musíte zkoušet co vám nejlépe vyhovuje a uvidíte. Nakonec se vaše kosmetika bude možná bude skládat z obou variant.
Jaký je váš názor na toto téma?
V následujícím článku na tohle téma vám ukážu pár mých drahých a levných variant a zkusíme porovnat nalíčení drahým a levným make-upem.

Sledujte mě na instagramu: @plachanikola

Follow me on instagram: @plachanikola

2 komentáře:

  1. Jak jsi sama psala, tak přesně platí to, že to, že j to drahé, neznamená, že to bude dobré a přesně naopak :)

    Osobně mám pár oblíbených kousků jak z levnější kosmetiky, tak i z té dražší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já třeba dříve byla proti značce essence ale poslední dobou mám třeba plno oblíbenců od nich :) třeba makeup na ten nedám a to jsem vyzkoušela od chanelu po dior snad všechny :)

      Vymazat